.

Vijesti iz NVO sektora

Radionica

NVO Green Home organizovala je u Baru radionicu „ Značajne biljne vrste i ugroženost staništa na Vrsuti ". Radionica je realizovana u sklopu projekta „ Zaštita divljih biljnih vrsta i njihovih staništa južnog i istočnog Mediterana ".

Akcija čišćenja

Prestonica Cetinje, Srednja stručna škola i NVO „ My Way – Moj put " organizovali su akciju čišćenja dvorišta i terena srednjih škola na Cetinju. Akcija je organizovana povodom obilježavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje.

Svečanost

Društvo maslinara Bar organizovalo je svečanu dodjelu sertifikata barskim maslinarima koji su imali znanja i sposobnosti da sačuvaju vjekovima nasleđivana stabla maslina.

Konferencija za novinare

Institut Alternativa organizovao je u Podgorici u okviru projekta „ Državna uprava u Crnoj Gori : Jednaka za sve ", konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni nalazi monitoringa zapošljavanja i napredovanja u državnim organima za 2014. godinu.

Radionica

U okviru projekta „ Podrška lokalnim zajednicama u implementaciji turističkih praksi zasnovanih na prirodnim bogatstvima Šaskog jezera ", NVO Green Home organizovala je u Ulcinju radionicu za lokalne zajednice kako bi im se pružila podrška u poboljšanju turističke ponude.

Predstavljanje projekta

Centar za građansko obrazovanje (CGO) održao je pres konferenciju povodom predstavljanja projekta „ Rastemo zajedno 3 - Informacije o EU kroz popularne internet portale ". Projekat sprovode portal Vijesti u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO) i Portal Analitika u saradnji sa Evropskim pokretom u Crnoj Gori.

Druženje

Nevladina organizacija „ Morakovo " koja je svoje djelovanje bazirala na teritoriju mjesne zajednice Župa, organizovala je veče prijatelja i poštovalaca.

Pošumnjavanje brda Gorica

Fondacija „ Naša Podgorica " u saradnji sa Vojskom Crne Gore, Zelenilom i Zetagradnjom, organizovala je akciju pošumljavanje sjeverne strane brda Gorica. Posađeno je 2.000 sadnica košćele, hrasta medunca, alepskog bora, čempresa i jasena.

Izviđačka liga

Savez izviđača Crne Gore u Baru je organizovao drugo kolo izviđačke lige, koje je okupilo više od 300 izviđača takmičara. Domaćin lige je bio Izviđački odred „ 24. novembar ".

Posjeta

Predstavnici NVO Euromost zajedno sa predstavnicima NVO Manjinski akcionari iz Rožaja, posjetili su Fazu Cakutaj i tom prilikom joj uručili pomoć u hrani, koju je donirala kompanija Franca iz Bijelog Polja.

Obilježavanje podmorničarstva

U organizaciji NVO „ Podmorničar – Tivat " u Tivtu je obilježen početak podmorničarstva na obalama istočnog Jadrana. Druženje je organizovano da bi se obilježio 8. april 1928. godine, kada su prve podmornice uplovile u tivatsku luku.

Posjeta

Crnogorska kulturna mreža posjetila je vrtić „ Eko bajka " i osnovnu školu „ Salko Ajković " u Pljevljima, gdje su učenicima i mališanima pokazali kako se treba ophoditi prema državnim simbolima i ukazali na pravila ponašanja prilikom intoniranja crnogorske himne.