.

Vijesti iz NVO sektora

Predavanje

NVO „ Ljubav svima " održala je u OŠ „ Njegoš " u Spužu predavanje na temu dječjeg života bez nasilja. Djeca su edukovana kako da prepoznaju nasilje u okolini, a posebno kada se radi o vršnjačkom nasilju, ali i torturi koju djeca mogu trpjeti u porodici.

Panel diskusija

U organizacji NVO Bjelopoljski demokratski centar u Bijelom Polju je održana panel diskusija „ Aktivna participacija organizacija civilnog društva u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou ".

Konferencija

Asocijacija za demokratski prosperitet ZID organizovala je u Podgorici konferenciju „ Otvoreni EU fondovi za crnogorske opštine ". Na konferenciji je konstatovano da Crna Gora do sada nije konkurisala za program Evropske unije „ Evropa za građane ".

Ambasadorski sat

NVO Alfa centar organizovala je u Nikšiću „ Ambasadorski sat ". Gost ambasadorskog sata bila je ambasadorka Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker.

Konferencija

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizovalo je u Podgorici 11. crnogorsku konferenciju o kontroli pušenja pod nazivom „ Deset godina Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ".

Donacija

Fondacija Banka hrane donirala je nevladinoj organizaciji „ Romsko srce " i Udruženju Roma „ Budo Tomović " pakete sa začinima. Paketi su podijeljeni za stotinu najugroženijih romskih porodica iz naselja pod Trebjesom i „ Budo Tomović ".

Edukacija učenika

Realizujući projekat „ Povećanje stepena zaštite rijeke Bistrice " Društvo mladih ekologa Nikšića (DMEN) organizovalo je edukaciju učenika OŠ „ Braća Labudović ". Đaci drugog razreda slušali su predavanje o značaju zaštite rijeka i pravilnom tretiranju otpada.

Protesna šetnja

Mreža žena PzP – a i NVO Krug života organizovali su povodom inficiranja beba u bjelopoljskoj bolnici, protesnu šetnju od Ministarstva zdravlja do KCCG, gdje su saopštili zahtjeve koje će uputiti Vladi i Tužilaštvu.

Posjeta Baru

U sklopu edukativnog programa „ Evro – atlanski dijalog mladih " koji sprovodi NVO Novi Horizonti iz Ulcinja sa Biznis start up centrom Bar, grupa bjelopoljskih gimnazijalaca posjetila je Bar i družila se sa vršnjacima iz Srednje ekonomsko – ugostiteljske škole.

Obilježavanje staze

Turistička organizacija Kolašin, u saradnji sa NVO „ Natura ", planinarskim klubom „ Gorštak " iz Kolašina i planinarskim klubom „ Kom " iz Andrijevice, a u okviru projekta „ Valorizacija turističkih potencijala Regionalnog parka prirode Komovi " obilježila je planinarsku stazu koja polazi od Bara Kraljskih preko katuna Ljuban i Međukomlja do Ljevorečkog Koma.

Prezentacija projekta

U okviru globalne inicijative „ Pokret za borbu protiv govora mržnje „ volonteri Omladinskog kulturnog centra iz Herceg Novog organizovali su prezentaciju projekta „ Govor mržnje na internetu i njegova prevencija ".

Sajam rukotvorina i lokalnih proizvoda

U organizaciji NVU „ Građanska inicijativa " u saradnji sa NVO „ Šarenica " a povodom Nedjelje ženskog preduzetništva otvoren je u Pljevljima prvi sajam rukotvorina i lokalnih proizvoda.