.

Vijesti iz NVO sektora

Dodjela nagrada

Na svečanoj ceremoniji koju je organizovala Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) u EU Info Centru, preduzećima iz naše države dodijeljene su „ UPCG nagrade za društveno odgovorno posovanje (DOP) " za 2014. godinu.

Konferencija

NVO Hrišćanski pokret Crne Gore organizovala je u Podgorici konferenciju o selektivnim abortusima. Crnoj Gori nedostaje 3.000 žena u reproduktivnom periodu – saopšteno je na ovoj konferenciji.

Ne preko naših leđa

NVO Kvir Montenegro organizovala je akciju vidljivosti seksualnih manjina „ Ne preko naših leđa ", koja je bila motivisana izjavama koje osporavaju njihovo pravo na pravno prepoznavanje istopolnih zajednica.

Izložba slika

Udruženje likovnih umjetničkih stvaralaca Crne Gore organizovalo je u Centru za kulturu Žabljak izložbu slika. Postavku, koja je otvorena uz prigodnu svečanost, čini 61 rad, od čega 54 silke i 7 vajarskih djela.

Nacionalni sastanak

Povodom 23 godine od proglašenja Crne Gore za ekološku državu, nevladine odrganizacije Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Green Home i Društvo mladih ekologa iz Nikšića (DMEN), organizovale su nacionalni sastanak nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine.

Kulturni centar

NVO „ Gavroche " otvorila je na južnoj tribini Gradskog stadiona u Podgorici Kulturni centar „ Gavroche ". Umjetnici, profesionalci ili amateri mogu u ovom centru da pokažu svoje radove, zavisno od vrste umjetnosti ili djelatnosti kojom se bave.

Obilježavanje godišnjice

Udruženje boraca NOR – a Herceg Novog organizovalo je susrete boraca bokeljških opština, Budve, Cetinja, Podgorice, Prijepolja, Trebinja, kao i potomaka logoraša Campo Mamula. Ovim susretima je obilježen 14. Septembar, Dan rasformiranja logora.

Usavršavanje

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore i Institut „ Dr Simo Milošević " organizovali su dvodnevno dodatno usavršavanje za 14 fizioterapeuta posrtedstvom uvodnog seminara „ Šiatsu ".

Predstavljanje projekta

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) organizovao je konferenciju za novinare na kojoj je predstavio plan istraživanja, ciljeve projekta i ključne aktivnosti u okviru regionalnog projekta „ Balkanska komparativna studija izbora : Uticaj personalnog glasanja na demokratske procese unutar partije. ".

Prezentacija proizvoda

Udruženje paraplegičara Bijelog Polja i Mojkovca organizovalo je u hotelu „ Franca " u Bijelom Polju prezentaciju proizvoda Krojačke radionice, pod nazivom „ Zlatne ruke osoba sa invaliditetom ".

Oprezno sa prostorom

NVO " Mogul " I NVO Green Home organizovali su u hotelu " Otrant " okrugli sto pod nazivom " Oprezno sa prostorom ". Predložena rješenja Nacrta Prostorno urbanističkog plana Opšine Ulcinj do 2020. godine nisu u skladu sa interesima Ulcinjana I u suprotnosti su osnovnim postulatima zaštite životne sredine I biodiverziteta, ocijenjeno je na ovom stolu.

Memorandum o saradnji

Centar za socijalni rad za Glavni grad, gradske opšine Tuzi I opštinu Danilovgrad, Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada I NVO Centar za prava djeteta Crne Gore, potpisali su Memorandum o saradnji za realizaciju usluge " Stanovanje uz podršku " za mlade koji su bili štićenici Dječjeg doma " Mladost " u Bijeloj.