.

Vijesti iz NVO sektora

Mural

Članovi nevladine organizacije „ AUT " u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije „ Slobodan Škerović " oslikali su mural na zidu te ustanove, sa željom da se prostor u kojem učenici borave oplemeni, ali i dobije estetsku vrijednost.

 

Humanitarno veče

Udruženje prijatelja i navijača Srbije u Crnoj Gori „ Car Lazar " organizovalo je u Podgorici humnitarno veče „ Za osmijeh djece na Kosovu i Metohiji ".

 

Dodjela nagrada novinarima

Povodom 23. januara, Dana novinara, Udruženje novinara Crne Gore organizovalo je u Podgorici dodjelu nagrada najboljim kolegama u 2014. godini.

 

Dvodnevni seminar

Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju iz Nikšića, organizovalo je u Baru u sklopu projekta „ Budimo kreativni zajedno ", dvodnevni seminar o zapošljavanju osoba sa invaliditetom (OSI).

 

Radionica

Udruženje zaposlenih žena Crne Gore „ Žene danas " organizovalo je u tivatskom Domu zdravlja radionicu o prevenciji raka dojke i grlića materice pod motom „ Nemoj da zakasniš ".

 

Konferrencija za novinare

NVO Voz neprebola održala je konferenciju za novinare u Podgorici, povodom sjutrašnjeg obilježavanja godišnjice željezničke nesreće na Bioču. Nesreća se dogodila 23. januara 2006. godine, kada je poginulo 47, dok je povrijeđeno više od 200 putnika.

 

EU kafe

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je u sklopu realizacije projekta „ EU kafe " razgovor glavnog pregovarača sa predstavnicima civilnog sektora o procesu pristupanja Crne Gore EU. Tema ovog sastanka je bila „ Uloga i značaj NVO u procesu pristupanja EU ".

 

Posjeta

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka, organizovali su posjetu Dječjem odmaralištu na Veruši, i tom prilikom osnovcima održali edukativnu radionicu o štetnosti konzumiranja duvanskih proizvoda. Učenicima je podijeljen i edukativni materijal.

 

Šahovski kamp

Šahovski klub „ Dijagonale ", sa klubovima „ Mladost " iz Nikšića i „ Crnogorac " sa Cetinja, organizovao je kamp za mlade šahiste u Igalu. Kamp su pohađala 34 polaznika iz Podgorice, Cetinja, Nikšića i Herceg Novog.

 

Protest

Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori organizovao je kod Vile Gorica u Podgorici, protest zbog dolaska drugog čovjeka kosovske vlade Hašima Tačija. Skupu je prisustvovalo stotinjak ljudi.

 

Završna konferencija

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je u Podgorici završnu konferenciju u sklopu projekta „ Ubrzajmo ljudska prava ". Crna Gora mora obezbijediti pravne instrumente i njima omogućiti svim građanima da uživaju u svojim pravima, ne samo na papiru, već i u praksi, poruka je sa ove konferencije.

 

Konferrencija za novinare

Hrišćanski pokret Crne Gore organizovao je u Podgorici, povodom Dana vjerskih sloboda, konferenciju za novinare. Crna Gora omogućila je preko zakona okvir za vjerske slobode, ali one ne zavise od propisa, već od odnosa između ljudi i vjerskih zajednica.