.

Vijesti iz NVO sektora

Taksi za OSI

Udruženje paraplegičara iz Podgorice započelo je realizaciju projekta pod nazivom „ Taksi za OSI " čiji je cilj pokretanje inicijative kojom će se obezbijediti uslovi za obezbjeđivanje pristupačnog auto – taksi prevoza za lica sa invaliditetom.

Dvodnevna radionica

NVO Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „ Naša inicijativa " iz Podgorice, održao je u Mojkovcu dvodnevnu radionicu u mojkovačkoj Srednjoj mješovitoj školi „ Vuksan Đukić ".

Predstvljanje studije

Centar za građansko obrazovanje i Institut Alternativa organizovali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili Studiju o broju zaposlenih na lokalnom nivou, posvećenu uticaju partijskog zapošljavanja na taj proces. Jedan od ključnih problema u sferi zapošljavanja na lokalnom nivou jeste politička korupcija, ocijenjeno je u studiji.

Konferencija za novinare

Centar za građansko obrazovanje (CGO) održao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da je Osnovno državno tužilaštvo odbacilo, nakon 20 mjeseci istrage, anonimnu krivičnu prijavu protiv CGO – a.

Panel diskusija

Centar za građansko obrazovanje u okviru projekta „ Korupcija na lokalnom nivou – nulta tolerancija " organizovao je u Podgorici panel diskusiju „ Uticaj političke korupcije na proces donošenja odluka na lokalnom nivou ". Okrugli sto je organizovan u saradnji sa NVO Institut Alternativa, Bonum i Nada.

Seminar

U organizaciji NVO „ Runolist " u Rožajama je održan edukativni seminar na temu „ Planine svijeta, Evrope i regiona, istorijat planinarenja i razvoj održivog turizma ".

Proslava

Opština Nikšić i Udruženje boraca NOR – a i antifašista organizovali su proslavu 138 godina od bitke na Vučjem dolu.

Edukacija učenika

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka obišli su učenike crnogorskih škola koji odmaraju u dječjem odmaralištu na Veruši. Tom prilikom podijeljen im je edukativni materijal i razgovarano je o štetnosti i problemima koje sa sobom nosi pušenje.

Izvještaj

Postoji značajan prostor za unapređenje aktivnosti Odbora za antikorupciju, koji obuhvata rad i uticaj na ukupne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, pokazao je izvještaj koji je objavio MANS.

Sea Rock festival

NVO Sea Rock organizovala je četvrti dvodnevni Sea Rock festival u Kotoru. Festival je ispunio očekivanja kako organizatora tako i posjetilaca.

Fešta od rogača

Hrvatska krovna zajednica „ Dux Croatorum " organizovala je u Donjoj Lastvi Feštu od rogača. Brojni mještani i gosti uživali su u slanim i slatkim delicijama lastovskih domaćica.

Muzika u svitanje

Kulturno - zavičajno udruženje „ Napredak " i NVO „ Expeditio " organizovali su u Gornjoj Lastvi koncert pod nazivom „ Muzika u svitanje ". Koncert je organizovan kao jedna od aktivnosti „ Dana pejzaža " koji se realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske.