.

Vijesti

Radionica

Centar za zaštitu i proučavanje (CZIP) održao je radionicu „ Hranilice za ptice – uradi sam ", u Osnovnoj školi „ Radojica Perović " u Podgorici. Uradi sam praksa ima za cilj da angažuje djecu da bez dodatnog troška pomognu pticama da se prehrane tokom hladnih mjeseci kada ptice teško dolaze do hrane.

Okrugli sto

Ministarstvo prosvjete, Centar za stručno obrazovanje, Asocijacija poslovnih žena Crne Gore i Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća, organizovali su u Podgorici okrugli sto na temu „ Značaj obrazovanja za razvoj ženskog preduzetništva ".

Obnovljen most

NVO „ Da zaživi selo " uz pomoć pljevaljskog Zavoda za zapošljavanje, Uprave šume Crne Gore, lokalne turističke organizacije, JP Vodovod i „ Gradir Montenegro " obnovila je viseći most preko rijeke Ćehotine u mjestu Jelice.

Okrugli sto

Asocijacija NARDOS ( Nacionalna asocijacija roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore) organizovala je u Herceg Novom okrugli sto o ostvarivanju prava na inkluzivno obrazovanje. Za kvalitetnije ostvarivanje prava djece sa smetnjama u razvoju na inkluzivno obrazovanje potrebno je transformisati specijalne škole u resursne centre, poruka je sa ovog okruglog stola.

Otvoreno socijalno preduzeće

U prostorijama Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „ Pravo na život" svečano je otvoreno socijalno preduzeće „ Pravo na život ". Socijalno preduzeće zaposliće dva lica sa invaliditetom i vršiće obuke u cilju edukacije i zapošljavanja većeg broja lica sa invaliditetom