.

Vijesti

Okrugli sto

Na Ivanovim koritima je u organizaciji Udruženja paraplegičara Cetinja, održan okrugli sto o važnosti edukacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, kao dio projekta „ Kreativnošću do posla ".

Protest

LGBT forum Progres, LGBTIQ Socijalni centar i Institut za LGBT turizam organizovali su protest ispred zgrade Vlade Crne Gore, jer smatraju da implementacija Vladine LGBT politike stagnira i da se ne postižu očekivani rezultati.

Konferencija za novinare

Koalicija NVO Romski forum održala je konferenciju za novinare u Nikšiću, na kojoj je najavila realizaciju projekta „ Romski bal 2015 ". Manifestacija ima za cilj širenje multietničkog sklada i tolerancije prezentovanjemn romskih običaja i duhovne specifičnosti.

Peticija

Povodom slučaja nelegalnog betoniranja korita rijeke Ribnice, NVO Green Home, pokrenula je peticiju za vraćanje korita rijeke u prirodno stanje i hitnog rješavanja pitanja nelegalnog odlaganja otpada i korišćenja voda. Prikupljanje potpisa će se odvijati do petka 31.jula na četiri lokacije u gradu: na uglu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i ulice Kralja Nikole (ispred Kraljevog parka), na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa, zatim kod kapije na ulazu u park-šumu Gorica i na platou kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom, u periodu od 8h do 11h ujutru i od 19h do 22h uveče.

Istraživanje

Protiv ulaska Crne Gore u NATO na referendum bi glasalo 37, 3 odsto građana, dok bi članstvo u Alijansi podržalo 36, 6 procenata, pokazalo je istarživanje Centra za demokratiju I ljudska prava (CEDEM), sprovedeno od 12. do 24. jula.