.

Vijesti

Konferencija

NVO Juventas organizovala je u Podgorici konferenciju o govoru mržnje na interneru pod nazivom „ Deleted by admin – Kako stati na put govoru mržnje ". Nedostatak kapaciteta portala ne može biti izgovor za objavljivanje komentara koji sadrže govor mržnje, ocijenjeno je na ovoj konferenciji.

Promocija crnogorske kulture

Studijski program za crnogorski jezik i istoriju, sa Filozofskog fakulteta u Nikšiću, kao i NVO „ Clio " i „ Hiperion " povodom Svjetskog dana knjige organizovali su u holu fakulteta promociju crnogorske kulture.

Četvrta ulična akcija

Centar za građansko obrazovanje organizovao je u Podgorici četvrtu uličnu akciju „ Pozovi, spriječi ili liječi korupciju " u kojoj je prikupio preko 20 prijava za koruptivne radnje. Tokom akcije podijeljeno je i nekoliko stotina flajera.

Čišćenje podmorja

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u saradnji sa NVO „ Civilni Centar CG " organizovalo je akciju čišćenja podmorja lučice Kalimanj obilježavajući tako i Dan planete Zemlje. U akciji su učestvovali i ronioci Ronilačkog kluba „ Adriatak Blue ", aktivisti „ Kreativne asocijacije mladih ", NVO „ Ekipa Zelenih – Green Team ", d.o. o. „ Advantage ", Organizacija mladih „ Jež " i predstavnici Javnog Komunalnog preduzeća.

Trčimo za planetu

„ Trčimo za planetu " naziv je akcije koju je u Nikšiću organizovalo Ekološko udruženje mladih (EUM) „ Zeleni centar " u saradnji sa Atletskim klubom „ Nikšić " i NVO „ Scena ".