.

Više od 200 zahtjeva novoj Vladi


Koalicija nevladinih organizacija (NVO) za praćenje toka pregovora u okviru pregovaračkog poglavlja 23. uputila je više od 200 konkretnih zahtjeva novoj Vladi Crne Gore sa namjerom da podsjeti, opomene i zahtjeva realizaciju brojnih nerealizovanih mjera i preporuka sadržanih u nacionalnim strateškim dokumentima, izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija i članica Koalicije, kao i odredbama domaćeg zakonodavstva i ratifikovanih međunarodnih ugovora.


Tim povodom je danas, u PR centru u Podgorici održana konferencija za novinare, na kojoj su članice koalicije predstavile svoje zahtjeve.
Koaliciju čine : Akcija za ljudska prava (HRA), Centar za monitoring i istraživanja (CEMI), Institut alternativa (IA), Sigurna ženska kuća (SŽK), Centar za ženska prava, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić, Anima-Centar za žensko i mirovno obrazovanje, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), Centar za antidiskriminaciju EKVISTA, Juventas, LGBT Forum Progres, Institut socijalne inkluzije, Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) i Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO).
U prilgu možete pogledati zahtjeve koalicije.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (ZAHTJEVI 13  12 2012 FINAL II VERZIJA.doc)ZAHTJEVI 13 12 2012 FINAL II VERZIJA.doc 588 Kb12/14/12 15:30
email this page