.

CRNVO Vijesti

Poziv IPA 2015-Civil Society Facility Montenegro Programme

U prilogu vam dosatavljamo kompletan aplikacioni paket za poziv IPA 2015-Civil Society Facility Montenegro Programme, koji je objavila Delegacija EU u Crnoj Gori.

Rok za dostavljanje predloga  je 15. jun 2015. godine.

Informativni sastanak o ovom pozivu će se održati 23.aprila 2015. godine u 11 časova.

 

Poziv za trening na Žabljaku

Centar za razvoj nevladinih organizacija CRNVO poziva nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem u Pljevljima, Šavniku, Plužinama, Bijelom Polju i Žabljaku da se prijave za učešće na treningu Kreiranje javnih politika i javno zastupanje.
Trening je jedna od ključnih aktivnosti projekta I civilno društvo odlučuje! koji finansira Evropska Unija, a kojim upravlja Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori. Opšti cilj ovog projekta, koji CRNVO realizuje u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum je doprinos većoj participaciji organizacija civilnog društva u kreiranju i implementaciji javnih politika u Crnoj Gori, a specifični cilj projekta je poboljšana saradnja između Vlade i organizacija civilnog društva u procesu oblikovanja i sprovođenja javnih politika

Trening za predstavnike NVO sa sjedištem u gore pomenutim opštinama će biti održan na Žabljaku u vremenskom periodu : 8,9,10 Maj

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU - ŽABLJAK, PLJEVLJA, BIJELO POLJE, ŠAVNIK, PLUŽINE.p)POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU - ŽABLJAK, PLJEVLJA, BIJELO POLJE, ŠAVNIK, PLUŽINE.p 379 Kb04/08/15 10:21
Download this file (Prijavni formular  I civilno društvo odlučuje.doc)Prijavni formular I civilno društvo odlučuje.doc 186 Kb04/08/15 10:21

Opširnije...

Prestati sa selektivnom primjenom zakona u cilju pritisaka na medije

Vlada Crne Gore dužna je da osigura uslove za razvoj medijskog pluralizma odnosno kvalitetnog informisanja građana Crne Gore o svim pitanjima od javnog interesa. Blokada računa nezavisne TV Vijesti zbog poreskih dugova je posljedica nedosljedne primjene zakonskih propisa u sferi medija.

Zakoni se moraju poštovati i porezi plaćati, što ne negira ni rukovodstvo TV Vijesti. Ali, zakoni moraju za sve jednako važiti, a ne da se primjenjuju selektivno. U tom dijelu, vlasti su morale djelovati kako bi spriječile godinama prisutnu nelojalnu konkurencija na skromnom marketinško-mediijskom tržištu u Crnoj Gori. Nezavisna televizija „Vijesti" se na tržištu takmiči sa televizijama koje skoro čitav svoj program proizvode u Srbiji, a emituju u Crnoj Gori i sa RTCG koja se finansira novcem građana, pa i onda kada pravi enormne gubitke.

Opširnije...

Poziv za trening u Budvi

Centar za razvoj nevladinih organizacija CRNVO poziva nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem u Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom da se prijave za učešće na treningu Kreiranje javnih politika i javno zastupanje.

Trening je jedna od ključnih aktivnosti projekta I civilno društvo odlučuje! koji finansira Evropska Unija, a kojim upravlja Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori. Opšti cilj ovog projekta, koji CRNVO realizuje u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum je doprinos većoj participaciji organizacija civilnog društva u kreiranju i implementaciji javnih politika u Crnoj Gori, a specifični cilj projekta je poboljšana saradnja između Vlade i organizacija civilnog društva u procesu oblikovanja i sprovođenja javnih politika.

Trening za predstavnike NVO sa sjedištem u gore navedenim gradovima će biti održan u Budvi u vremenskom periodu : 25,26,27. april.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU - BUDVA, KOTOR, TIVAT, HERCEG NOVI.pdf)POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU - BUDVA, KOTOR, TIVAT, HERCEG NOVI.pdf 379 Kb04/02/15 11:06
Download this file (Prijavni formular  I civilno društvo odlučuje.doc)Prijavni formular I civilno društvo odlučuje.doc 186 Kb04/02/15 11:08

Opširnije...

Poziv za trening u Ulcinju

Centar za razvoj nevladinih organizacija CRNVO poziva nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem u Baru i Ulcinju da se prijave za učešće na treningu Kreiranje javnih politika i javno zastupanje.
Trening je jedna od ključnih aktivnosti projekta I civilno društvo odlučuje! koji finansira Evropska Unija, a kojim upravlja Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori.
Opšti cilj ovog projekta, koji CRNVO realizuje u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum je doprinos većoj participaciji organizacija civilnog društva u kreiranju i implementaciji javnih politika u Crnoj Gori, a specifični cilj projekta je poboljšana saradnja između Vlade i organizacija civilnog društva u procesu oblikovanja i sprovođenja javnih politika.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (POZIV ZA NVO - Ulcinj, Bar.pdf)POZIV ZA NVO - Ulcinj, Bar.pdf 378 Kb03/26/15 13:46
Download this file (Prijavni formular  I civilno društvo odlučuje.doc)Prijavni formular I civilno društvo odlučuje.doc 186 Kb03/26/15 13:47

Opširnije...

Publikacije

Zadovoljstvo nam je da vas obavijestimo da je Centar za razvoj nevladinih organizacija u okviru projekta „ I civilno društvo odlučuje " objavio dvije publikacije:

Smjernice za primjenu Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija i
Smjernice za primjenu Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u procesu pripreme zakona

Opširnije...

Održan trening " Kreiranje javnih politika i javno zastupanje "

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) je u periodu od 13. do 15. marta organizovao trening za 15 predstavnika i predstavnica nevladinih organizacija iz Podgorice i sa Cetinja na temu „Kreiranje javnih politika i javno zastupanje". Trening je organizovan u okviru projekta I civilno društvo odlučuje! koji se realizuje uz podršku Evropske unije a u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum.
Tokom treninga, koji se vodile trenerice Jovana Marović i Lidija Knežević, učesnici/ce su imali priliku da se kroz praktične primjere upoznaju sa javnim zastupanjem, glavnim elementima i karakteristkama kao i strategijama zastupanja a da kroz rad u grupi sami učestvuju u kreiranju akcionog plana javnog zastupanja. Drugi dio treninga je bio posvećen praktičnim javnim politikama i izradom sažetka predloga praktične politike.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (Trening 1.jpg)Trening 1.jpg 65 Kb03/16/15 15:13
Download this file (Trening2.jpg)Trening2.jpg 1807 Kb03/16/15 15:15
Download this file (Trening3.jpg)Trening3.jpg 1624 Kb03/16/15 15:17

Opširnije...

Poziv za trening

Centar za razvoj nevladinih organizacija - CRNVO poziva nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem u Danilovgradu i Nikšiću da se prijave za učešće na treningu Kreiranje javnih politika i javno zastupanje
Trening je jedna od ključnih aktivnosti projekta I civilno društvo odlučuje!

Trening za predstavnike NVO sa sjedištem u Nikšiću i Danilovgradu će biti održan u Nikšiću u vremenskom periodu : 25,26,27. Mart.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (Poziv.pdf)Poziv.pdf 531 Kb03/11/15 13:17
Download this file (Prijavni formular.doc)Prijavni formular.doc 186 Kb03/11/15 13:45

Opširnije...