.

CRNVO Vijesti

Globalni Sporazum Ujedinjenih nacija

Globalni Sporazum Ujedinjenih nacija (engl. UN Global Compact) je najveća globalna inicijativa u oblasti korporativne održivosti koja podstiče kompanije širom svijeta da usvoje održive i društveno odgovorne politike i da o njima izvještavaju. Od kompanija se očekuje da poštuju 10 definisanih principa u oblasti ljudskih prava, radnih prava, zaštite životne sredine i borbe protiv korupcije.

Osim 8000 preduzeća, 4000 organizacija civilnog društva i javnih institucija su članice ove inicijative.

CRNVO je član ove inicijative počev od 2010 godine, zajedno sa još 6 preduzeća, državnih institucija I poslovnih asocijacija iz Crne Gore.

Na ovom linku možete naći izvještaj o našem doprinosu promociji 10 principa koji smo pripremili u skladu sa zahtjevima inicijative - https://www.unglobalcompact.org/participation/report/coe/create-and-submit/submitted-coe/185291 

Takođe, stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije o inicijativi, procesu apliciranja za članstvo i izradi izvještaja.

TechSoup i Microsoft kampanja

TechSoup lansira prvu tehnološku donatorsku platformu u koja djeluje na globalnom nivou

U cilju efikasnijeg djelovanja, društveno korisne organizacije iz svih krajeva svijeta sada imaju priliku iskoristiti moć tehnologije u svakom smislu

18 novembar 2015 - San Francisco - TechSoup je danas najavio pokretanje TechSoup.Global, prve svjetske tehnološke donorske platforme, osmišljene da bude od pomoći društveno korisnim organizacijama koje pokrivaju 236 zemalja i teritorija.
Ova tehnologija vrijedna 5,5 milijardi dolara koja radi u službi programa za filantropiju, kojom se već služi više od 1 milion registrovanih korisnika i više od 90 korporativnih donatora, od sada će pružati i inkluzivan pristup doniranoj tehnologiji za određene društveno korisne organizacije (social benefit organizations-SBOs) širom svijeta koje ispunjavaju uslove.

Opširnije...

Izvještaj o napretku za 2015. godinu.

U prilogu pronađite prevedeni Izvještaj o napretku Crne Gore za 2015 godinu, koji je sačinila Evropska komisija.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (16 XI 15 Ion 2015_PREVOD.pdf)16 XI 15 Ion 2015_PREVOD.pdf 892 Kb11/16/15 12:34

Predlog pitanja

U prilogu pogledajte Predlog pitanja koja treba unijeti u Program rada Skupštine Glavnog grada za 2016. godinu.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (Predlog pitanja za Programa rada Skupstine 2016 .doc)Predlog pitanja za Programa rada Skupstine 2016 .doc 163 Kb11/10/15 13:21

Poziv za sastanak sa NVO

Operativni tim Partnerstva za otvorenu upravu poziva nevladine organizacije (NVO) u Crnoj Gori da prisustvuju radnom sastanku u okviru procesa javnih konsultacija. Cilj sastanka je prikupljanje mišljenja, prijedloga, sugestija i ideja o mjerama i aktivnostima koje bi trebalo da se nađu u Prijedlogu Akcionog plana u skladu sa prioritetima, odnosno, velikim izazovima koje definiše globalna inicijativa " Partnerstvo za otvorenu upravu ".
Radnu verziju nacrta Akcionog plana Vam dostavljamo u prilogu. Dokument je dostupan i na portalu e-uprave, gdje postoji mogućnost komentarisanja, kao i na portalu Vlade Crne Gore.

Sastanak će se održati u petak, 6.novembra u 13h u prostorijama Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore (Ul.dr Vukašina Markovića 114, kod Krivog mosta).

Zainteresovane NVO se mogu prijaviti za učešće na sastanku slanjem e-maila na adrese Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli i Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli ili pozivom na broj telefona 020/219 121.

Rok za prijavljivanje je do četvrtka, 5.novembar, do 13h. Broj mjesta je ograničen.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (OGP 2015 10 12 - NACRT AKCIONOG PLANA - radna verzija (final).xls)OGP 2015 10 12 - NACRT AKCIONOG PLANA - radna verzija (final).xls 294 Kb11/04/15 14:56

Opširnije...

NVO EXPO - Sajam nevladinih organizacija / Katalog izlagača

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Sajam predstavlja najveci doga­đaj ove vrste u Crnoj Gori i ima za cilj predstavljanje nevladinih organizacija i njihovih aktivnosti javnosti Crne Gore. Gra­đani i gra­đanke Crne Gore iz godine u godinu sve više vjeruju nevladinim organizacijama ali i odlucuju da se ukljuce u rad istih, bile to organizacije koje se bave zaštitom životne sredine ljudskim pravima, demokratizacijom, socijalnim i raznim drugim servisima, omladinom, pravima životinja, kulturom ili drugim temama.

Sajam će se održati u Podgorici, u Diplomatskoj kuli Atlas Capital centra, 16. oktobra 2015. godine od 10:00h do 19.00h.

U prilogu pogledajte KATALOG IZLAGAČA!

Dobro došli!

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (NVOExpo Katalog izlagaca.pdf)NVOExpo Katalog izlagaca.pdf 679 Kb10/14/15 12:26

NVO EXPO - Sajam nevladinih organizacija

Poštovane koleginice i kolege,

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Sajam će se održati u Podgorici, u Diplomatskoj kuli Atlas Capital centra, 16. oktobra 2015. godine od 10:00h do 19.00h.

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (Poziv NVO EXPO - Sajam nevladinih organizacija.doc)Poziv NVO EXPO - Sajam nevladinih organizacija.doc 839 Kb09/18/15 14:41
Download this file (Prijavni formular NVO EXPO - Sajam nevladinih organizacija.doc)Prijavni formular NVO EXPO - Sajam nevladinih organizacija.doc 131 Kb09/18/15 14:42

Opširnije...

Izvještaj " Civilno društvo u kreiranju i primjeni javnih politika "

Izvještaj „Civilno društvo u kreiranju i primjeni javnih politika" sadrži rezultate istraživanja koje je Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) u proteklih pet mjeseci sproveo u cilju
praćenja primjene Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija i Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi

Attachments:
FileOpisFile sizeLast modified
Download this file (Civilno drustvo u kreiranju i primjeni javnih politika.pdf)Civilno drustvo u kreiranju i primjeni javnih politika.pdf 2673 Kb09/17/15 09:54

Opširnije...