.

Vijesti

Humanitarna akcija

U okviru projekta „ Socijalni srevisi u funkciji razvoja opština Bijelo Polje, Berane i Pljevlja ", Mreža nevladinih organizacija za afirmaciju evropskih integracionih procesa, realizovala je humanitarnu akciju „ Tvoje malo – nekom znači mnogo " u romskom naselju na Trlici, Pljevlja.

Konsultativni sastanak

Manjkavosti Zakona o javnim nabavkama, slabi antikorupcijski mehanizmi, nedovoljna transparentnost, kršenje zakonskih normi bez podataka o prekršajnoj odgovornosti, te slabi kapaciteti za sprovođenje Zakona, ključni su problemi koji stvaraju prostor za korupciju u javnim nabavkama, zaključak je konsultativnog sastanka privrednika i predstavnika civilnog sektora na temu Mapiranje ključnih rizika za korupciju u javnim nabavkama koji je organizovao Institut Alternativa.

Međunarodna konferencija

Međunarodna konferencija zemalja Mediterana za srednjoročnu evaluaciju korisnika CEPF-ovog programa koja je okupila više od šezdeset naučnika, predstavanika nevladinog sektora, korisnika grantova i zainteresovanih strana iz čitavog Mediterana i šire, otvorena je u Ulcinju u organizaciji Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP).

Polaganje cvijeća i odavanje počasti

Nevladine organizacije Akcija za ljudska prava, Centar za građansko obrazovanje i Anima položile su cvijeće i zajednički odale počast žrtvama zločina protiv izbjeglih Muslimana iz Bosne i Hercegovine ispred zgrade Centra bezbjednosti Herceg Novi , odakle je većina izbjeglica organizovano i nezakonito deportovana.

Ipravi se i vježbaj

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore, Udruženje sportske medicine Crne Gore i Uprava za mlade i sport Crne Gore održali su kampanju " Ispravi se i vježbaj! " u Herceg Novom u dvorani "Sportski centar Igalo". U okviru kampanje uspješno su urađeni pregledi 55-oro djece.