.

Vijesti

Čišćenje park šume Trebjesa

Oko dvije stotine volontera iz više nevladinih organizacija iz Nikšića, sportskih klubova, izviđača i pripadnika vojske Crne Gore, učestvovalo je u akciji čišćenja park šume Trebjesa, koju je organizovao Crnogorski olimpijski komitet, Biciklistički klub„ Perun ", Fondacija „ Petrović Njegoš ", opština Nikšić i Klub hortikulture iz Bajica.

Akcija čišćenja brda Gorica

Udruženje ljubitelja Gorice i prirode organizovalo je akciju čiščenja brda Gorica. Akciji su se pridružili članovi volonterskog kluba Gimnazije „ Slobodan Škerović ", studentkinje Ekonomskog fakulteta iz sportskog društva „ Ekomen " i grupa američkih studenata.

Belkanto za sjećanje

Koncertom „ Belkanto za sjećanje " i uručivanjem nagrada najboljim takmičarima, završen je osmi međunarodni festival solo pjevanja „ Bruna Špiler " u Herceg Novom. Organizator takmičenja je NVO „ Bruna ".

Biblioteka na otvorenom

Na inicijativu NVO „ Naša akcija " iz Kotora a u saradnji sa Fondacijom „ Naša Podgorica " i NVO „ AUT ", postavljena je u dvorištu Kluba boćara pod Goricom, prva biblioteka na otvorenom.

Anketa

NVO Euromost iz Bijelog Polja sprovela je anketu o stavovima građana u Bijelom Polju, Beranama i Rožajama. Najvažnije pitanje za 93,5 odsto građana u ovim gradovima je kako će se prehraniti, pokazalo je istraživanje.