.

Vijesti

Seminar

Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju (UZPD) Nikšić realizovalo je dvodnevni seminar na temu zapošljavanja osoba sa invaliditetom u Nikšiću. Dogadjaj je organizovan u okviru projekta " Mi možemo i hoćemo da radimo " koji Udruženje realizuje u okviru grant šema sa ZZZCG a partneri u projektu su NVO Srce iz Mojkovca i Centar za obrazovanje odraslih Nikšić.

Akcija čišćenja

Članovi Udruženja ljubitelja Gorice i prirode sa radnicima Zelenila su po 80. put organizovali akciju čišćenja brda Gorica. Oni su čistili padinu uz asfalt 50 metara od mosta.

Karneval

Tradicionalnom maskiranom povorkom od stare smokve u VII kvartu u Donjoj Lastvi započeo je „ Lastovski karnevao ", koji svake godine organizuje NVO „ Harlekin ". Brojni posjetioci imali su priliku da vide različite maske i kostime, koji su iz godine u godinu sve kreativniji.

Izložba pasa

Prva ovogodišnja Nacionalna izložba pasa svih rasa " CAC Tivat 2016 ", održana je u organizaciji Kinološkog saveza Crne Gore u Tivtu. Preko 280 pasa iz zemlje i inostranstva, te predivno vrijeme, na gradsku rivu Pine privukli su više stotina posjetlaca koji su uživali u prekrasnim četvoronošcima. Sačuvaj

Konferencija za novinare

Koalicija nevladinih organizacija (NVO) koje se bave socijalnom i zdravstvenom zaštitom trebalo bi da bude formirana kroz projekat „ HealthUP ", saopšteno je na konferenciji za novinare koju je organizovao CAZAS. Realizacijom projekta, započet je monitoring implementacije zakona i politika u oblasti zdravstvene zaštite, zaraznih i nezaraznih bolesti.