.

Vijesti

Okrugli sto

Asocijacija NARDOS ( Nacionalna asocijacija roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore) organizovala je u Herceg Novom okrugli sto o ostvarivanju prava na inkluzivno obrazovanje. Za kvalitetnije ostvarivanje prava djece sa smetnjama u razvoju na inkluzivno obrazovanje potrebno je transformisati specijalne škole u resursne centre, poruka je sa ovog okruglog stola.

Otvoreno socijalno preduzeće

U prostorijama Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „ Pravo na život" svečano je otvoreno socijalno preduzeće „ Pravo na život ". Socijalno preduzeće zaposliće dva lica sa invaliditetom i vršiće obuke u cilju edukacije i zapošljavanja većeg broja lica sa invaliditetom

Radionica

Organizacija slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac organizovala je u Bijelom Polju radionicu za svoje članove i učenike Gimnazije „ Miloje Dobrašinović ". Radionica je organizovana u sklopu projekta „ Resocijalizacija osoba sa oštećenim vidom na području opštine Bijelo Polje ".

Radionice

Društvo za zaštitu životinja Podgorica organizovalo je za učenike drugog i trećeg razreda Osnovne škole „ Maksim Gorki " radionice o ekološkoj svijesti osnovaca i upoznavanje sa humanim rješavanjem problema napuštenih životinja.

Prvi saobraćajni čas

Realizujući projekat „ Prvi saobraćajni čas " NVO savez vozača Crne Gore i saobraćajna policija nikšićkog Centra bezbjednosti, održana su predavanja u četiri osnovne škole u Nikšiću.