.

Vijesti

Dodjela nagrada

Na svečanoj ceremoniji koju je organizovala Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) u EU Info Centru, preduzećima iz naše države dodijeljene su „ UPCG nagrade za društveno odgovorno posovanje (DOP) " za 2014. godinu.

Konferencija

NVO Hrišćanski pokret Crne Gore organizovala je u Podgorici konferenciju o selektivnim abortusima. Crnoj Gori nedostaje 3.000 žena u reproduktivnom periodu – saopšteno je na ovoj konferenciji.

Ne preko naših leđa

NVO Kvir Montenegro organizovala je akciju vidljivosti seksualnih manjina „ Ne preko naših leđa ", koja je bila motivisana izjavama koje osporavaju njihovo pravo na pravno prepoznavanje istopolnih zajednica.

Izložba slika

Udruženje likovnih umjetničkih stvaralaca Crne Gore organizovalo je u Centru za kulturu Žabljak izložbu slika. Postavku, koja je otvorena uz prigodnu svečanost, čini 61 rad, od čega 54 silke i 7 vajarskih djela.

Nacionalni sastanak

Povodom 23 godine od proglašenja Crne Gore za ekološku državu, nevladine odrganizacije Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Green Home i Društvo mladih ekologa iz Nikšića (DMEN), organizovale su nacionalni sastanak nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine.