.

Vijesti

Predstvljanje studije

Centar za građansko obrazovanje i Institut Alternativa organizovali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili Studiju o broju zaposlenih na lokalnom nivou, posvećenu uticaju partijskog zapošljavanja na taj proces. Jedan od ključnih problema u sferi zapošljavanja na lokalnom nivou jeste politička korupcija, ocijenjeno je u studiji.

Konferencija za novinare

Centar za građansko obrazovanje (CGO) održao je konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da je Osnovno državno tužilaštvo odbacilo, nakon 20 mjeseci istrage, anonimnu krivičnu prijavu protiv CGO – a.

Panel diskusija

Centar za građansko obrazovanje u okviru projekta „ Korupcija na lokalnom nivou – nulta tolerancija " organizovao je u Podgorici panel diskusiju „ Uticaj političke korupcije na proces donošenja odluka na lokalnom nivou ". Okrugli sto je organizovan u saradnji sa NVO Institut Alternativa, Bonum i Nada.

Seminar

U organizaciji NVO „ Runolist " u Rožajama je održan edukativni seminar na temu „ Planine svijeta, Evrope i regiona, istorijat planinarenja i razvoj održivog turizma ".

Proslava

Opština Nikšić i Udruženje boraca NOR – a i antifašista organizovali su proslavu 138 godina od bitke na Vučjem dolu.