Trening

Petak - 17 Februar,2017 - 01:22:08

NVO LGBT Forum Progres, u partnerstvu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Upravom Policije, Centrom bezbjednosti Nikšić i NVO LGBTIQ Socijalni Centar održao je u Nikšiću prvi trening za policijske službenike/ce na temu nasilja nad LGBTIQ osobama i rada sa žrtvama nasilja.Trening se realizovao u sklopu projekta „ Standing together “, koji NVO LGBT Forum Progres realizuje u partnerstvu sa NVO Centar za ženska prava.

Znanje i vještine za posao

Petak - 17 Februar,2017 - 01:21:26

  S obzirom da je na tržištu sada preko 10.9 hiljada nezaposlenih visokoškolaca, od čega 340 magistara i 11 doktora nauka, koji se bore da nađu posao, Centar za građansko obrazovanje (CGO) u partnerstvu sa agencijom Represent Communications i Upravom za kadrove, pokreće obuku pod nazivom „ Znanje i vještine za posao “, saopšteno je na konferenciji za novinare koju je održao CGO.

Škola i Grad

Petak - 17 Februar,2017 - 01:20:19

  Odabrana grupa učenika svih drugih razreda kotorske gimnazije je slikanjem murala na fasadi Školskog centra vizuelno materijalizovala početak realizacije projekta “ Škola I Grad ” koji realizuje NVO Expeditio iz Kotora.

Predstavljanje istraživanja

Petak - 17 Februar,2017 - 01:19:37

U okviru programa “ Prepoznaj I reaguj ” koji realizuje nikšićka NVO Naša budućnost, održana je konferencija za novinare , na kojoj je predstavljeno dorađeno  istraživanje na temu vršnjačkog nasilja

Predstavljanje izvještaja

Četvrtak - 16 Februar,2017 - 01:49:04

  U Crnoj Gori ima dvostruko više sudova i sudija od evropskog prosjeka, zbog čega druga faza racionalizacije pravosudne mreže treba da bude fokusirana na smanjenje broja prvostepenih sudova, saopšteno je na predstavljanju Izvještaja o racionalizaciji mreže sudova u Crnoj Gori Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), a u okviru projekta “ Monitoring reforme pravosuđa ”, koji realizuju CeMI i Akcija za ljudska prava (HRA).

Zlatni baloni za zlatne borce

Četvrtak - 16 Februar,2017 - 01:48:12

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od raka Udruženje roditelja „ Fenix “ i MladiCe Crne Gore  u Podgorici su  na Trgu nezavisnosti organizovali manifestaciju „ Zlatni baloni za zlatne borce “. Akciju su podržali i volonteri  NVO Mladiinfo Montenegro.

Akcija

Četvrtak - 16 Februar,2017 - 01:46:43

  U saradnji sa Centrom za socijalni rad Bar, NVO Orijent organizovala je akciju u okviru koje su podijelili pakete sa hranom za deset najugroženijih porodica iz opštine koje se nalaze na evidenciji centra.

Okrugli sto

Četvrtak - 16 Februar,2017 - 01:45:38

Okrugli sto “ Lokalni plan akcije za Rome u opštini Bijelo Polje ” održan je u Srednjoj stručnoj školi u okviru projekta “ Lokalni plan akcije za Rome, samo plan ili akcija ”, koji realizuje NVO Đakomo Adriatik u saradnji sa NVO Mladi Romi iz Podgorice I Roma Aktive iz Albanije.  

Pokloni

Četvrtak - 16 Februar,2017 - 01:41:12

Povodom Svjetskog dana djece oboljele od karcinoma, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) uručilo je djeci u Institutu za bolesti djece poklone.  

Predstavljanje izvještaja

Srijeda - 15 Februar,2017 - 01:47:55

U stvaranju racionalnog i efikasnog pravosudnog sistema u Crnoj Gori ostaje veliki prostor za napredak, a nastavak procesa racionalizacije pravosudne mreže treba da prate dobro obrađene kvantitativne analize i podaci, saopšteno je na predstavljanju Izvještaja o racionalizaciji mreže sudova u Crnoj Gori, koji je nastao u okviru projekta “ Monitoring reforme pravosuđa ”, a koji realizuju Centar za monitoring i istraživanje (CeMI)  i Akcija za ljudska prava (HRA).

Pages