NVO EXPO 2017

Ponedeljak - 25 Septembar,2017 - 03:17:00

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje treći po redu NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Predstavljanje projekta

Petak - 21 Septembar,2018 - 03:08:34

U okviru projekta “ Ujedinjeni možemo više – Glas studentima, podrška radnicima! ”, biće ojačan sindikalni angažman zaposlenih Roma i pripadnika većinske populacije u sedam crnogorskih opština, kao i poboljšana njihova znanja i vještine za učešće u procesu donošenja odluka, saopšteno na pres konferenciji povodom predstavljanja projekta koji sprovodi nevladina organizacija Mladi Romi, u partnerstvu sa Unijom slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG).

Konferencija za novinare

Petak - 21 Septembar,2018 - 03:07:23

Centar za demokratiju i ljudska prava – CEDEM  je u saradnji sa partnerima, Institutom za evropske poslove i Aarhaus info centrom organizovao  konferenciju za novinare u Baru, na kojoj je predstavljen projekat „ Mladi mogu promijeniti budućnost “.

Konferencija

Četvrtak - 20 Septembar,2018 - 03:31:56

Pravosudna saradnja je ključna u borbi protiv organizovanog kriminala, a sudije i državni tužioci moraju održavati uzajamno povjerenje u prekograničnim predmetima, ocijenjeno je na nacionalnoj konferenciji “ Regionalna pravosudna saradnja: dostignuća i buduće perspektive ”, koju je organizovao Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).  

Edukativne radionice

Četvrtak - 20 Septembar,2018 - 03:30:34

Članovi Ekološkog kluba mladih, Green Home, održali su edukativne radionice u vrtićima Dobra Vila i Poletarac. Kroz zanimljive igrice, pitanja i predavanja djeca su imala priliku da se upoznaju sa načinom i značajem recikliranja.  

Trening

Srijeda - 19 Septembar,2018 - 03:26:40

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji s Centrom za razvoj nevladinih organizacija u hotelu “Princess” u Baru, o organizovalo je  trening namijenjen članicama Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore (MOOSICG). Trening na temu pripreme i upravljanja projektima finansiranim iz EU fondova je šesti i ujedno poslednji u nizu seta treninga, organizovanih s ciljem jačanja kapaciteta članica Mreže.

Konferencija

Srijeda - 19 Septembar,2018 - 02:44:17

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore organizovalo je u  Multimedijalnoj sali KIC - a „ Budo Tomović ” u Podgorici, jubilarnu XV Crnogorsku konferenciju o kontroli  pušenja pod nazivom „ Zdravim srcem u borbi protiv pušenja ”.

Sastanak

Srijeda - 19 Septembar,2018 - 02:43:12

Sastankom sa predstavnicima mjesnih zajednica NVO Crnogorska iskra iz Berana , započela je realizaciju projekta „ Učešće građana/građanki u procesu odlučivanja u lokalnoj zajednici “. Projekat ima za cilj da se kroz obuku 50 lica i 25 mjesnih zajednica, poveća informisanost i unaprijedi položaj građana.

Druženje

Uto - 18 Septembar,2018 - 01:49:32

Na Loli planini, tromeđi Kolašina, Šavnika i Nikšića grupa etno-muzičara i etno-koreologa, bila je gost Udruženju književnika i drugih stvaralaca “Sjeverac” iz Podgorce. Uduženje “Sjeverac” iz Podgorce organizovalo je druženje za  goste iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.

Biciklistička trka

Ponedeljak - 17 Septembar,2018 - 03:11:03

U Župi nikšićkoj održana je biciklistička trka “ Župa 2018 ” koja je sudeći po broju učesnika i samim tokom na pravi način promovisala ruralnu zajednicu što je i cilj projekta “ Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost ” u sklopu kojeg se trka i održala. Ovaj projekat finansira Evropska unija preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i ALTER programa, a sprovode ga organizacije Župa u srcu i Društvo mladih ekologa iz Nikšića.    

Pages