Akcija uređenja šetališta

Petak - 28 April,2017 - 02:02:02

Volonteri NVO „ Naša budućnost “ iz Nikšića, u saradnji sa Omladinskim klubom, ekološkom sekcijom Srednje Ekonomsko ugostiteljske škole i “ Zelenilom ”, nastavili su sa akcijom uređenja dijela šetališta „ Vita Nikolića “ pod Trebjesom. Nastavak akcije upriličen je na godišnjicu rođenja najpoznatijeg crnogorskog boema i drumovnika i jednog od najpoznatijih pjesnika sa ovih prostora čije ime nosi šetalište pod Trebjesom.

Kutak za mlade

Petak - 28 April,2017 - 02:01:03

U Gradskoj biblioteci u Ulcinju svečano je  otvoren “ Kutak za mlade ”. Ovu  akciju su realizovali NVO “ Novi Horizont ” i Centar za kulturu, odnosno Gradska biblioteka, uz finansijsku podršku Fonda za aktivno građanstvo (FAKT).  “Kutak za mlade ” je lijepo opremljen prostor u kojem će mladi Ulcinjani i Ulcinjanke provoditi svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način, prije svega uz knjigu.

Nagrade

Petak - 28 April,2017 - 02:00:11

Nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima u 2016. godini uručene su  na glamuroznoj svečanosti koja je organizovana u hotelu Hilton. Ceremoniji dodjele nagrada  je prisustvovalo 250 zvanica, medju kojima su bili najuspješniji menadžeri u Crnoj Gori, predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke, kulture, poslovnih organizacija, članovi i prijatelji Asocijacije menadžera, te veliki broj  predstavnika medija.  

Konferencija za novinare

Četvrtak - 27 April,2017 - 12:27:51

Koalicija nevladinih organizacija “ Saradnjom do cilja ” organizovala je konferenciju za novinare povodom inicijative koju je uputila premijeru Dušku Markoviću, da povuče iz procedure predlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o NVO i predlog Zakona o dopunama zakona o igrama na sreću, jer su, kako smatraju, doneseni na štetu civilnog sektora. Ukupno od 198 nevladinih organizacija je potpisalo ovu inicijativu.

Humanitarni koncert

Četvrtak - 27 April,2017 - 12:26:14

NVO “ Novo i ljepše Sutomore ” i poznati barski građanski aktivista i borac za prava osoba sa invaliditetom Božidar Nikolić Čarli organizovali su  u Domu kulture dobrotvorni koncert “ Aleksa, uz tebe sam ”. Na humanitarnom koncertu prikupljeno je 1.736 eura za porodicu bolesnog dječaka.

Inkluzivni dan

Četvrtak - 27 April,2017 - 12:24:35

  NVO Zračak nade, JU Dnevni centar i Sekretarijat za društvene djelatnosti Pljevlja, organizovali su u Milet bašti u Pljevljima  “ Inkluzivni dan ”, jednu od aktivnosti koje su predviđene akcionim planom.

Panel diskusija u Bijelom Polju

Srijeda - 26 April,2017 - 01:20:00

Panel diskusija o saradnji nevladinih organizacija i biznis sektora, u okviru projekta ,, Jače nevladine organizacije - jača demokratija ”, održana je  u sali Skupštine Opštine Bijelo Polje u organizaciji Centra za razvoj nevladinih organizacija i Bjelopoljskog demokratskog centra - lokalnog resursnog centra CRNVO.

Panel diskusija

Srijeda - 26 April,2017 - 01:09:52

Centar za razvoj nevladinih organizacija CRNVO u saradnji sa Bjelopoljskim demokratskim centrom -  lokalnim CRNVO resursnim centrom  organizovao je  u Bijelom Polju panel diskusiju o saradnji nevladinih organizacija i biznis sektora, u okviru projekta ” Jače nevladine organizacije - jača demokratija ”. Diskusija, kojoj su prisustvovali predstavnici NVO iz više gradova sa sjevera Crne Gore, organizovana je sa ciljem da se upoznaju sa radom biznis sektora, onim što nude, kao i da bi uspostavili osnov za dalju saradnju sa ovim sektorom.

Škola stripa i ilustracije

Srijeda - 26 April,2017 - 01:09:08

Narodna biblioteka Budve u saradnji sa Udruženjem strip autora Crne Gore, pokrenula je Školu stripa i ilustracije. Škola se održava u čitaonici biblioteke svakog četvrtka od 20. aprila 2017. godine, besplatna je i namijenjena svim uzrastima.  

Konferencija

Srijeda - 26 April,2017 - 01:08:04

Crnogorski sudovi, u narednom periodu, biće pred velikim iskušenjem da donesu ispravne odluke i dokažu visok stepen integriteta, a dalji napori u oblasti reforme pravosuđa treba da budu usmjereni na ulaganje u ljudski kapital, ocijenjeno je na drugoj nacionalnoj konferenciji „ Reforma pravosuđa u Crnoj Gori – ostvareni rezultati “ , koju su organizovali Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) i Akcija za ljudska prava (HRA) , u okviru projekta „ Monitoring reforme pravosuđa “.

Pages