NVO EXPO 2017

Ponedeljak - 25 Septembar,2017 - 03:17:00

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje treći po redu NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Konferencija

Petak - 20 Jul,2018 - 03:04:02

Prvu crnogorsku NATO godinu obilježilo je utemeljenje državne politike usmjerene ka daljem progresu i vrijednostima razvijenih demokratija, razvoj partnerskih i dobrosusjedskih odnosa, dalji rad na jačanju vladavine prava i ekonomskog napretka, ocijenjeno je na regionalnoj  konferenciji  “ Svi za jednog jedan za sve ” u organizaciji Alfa centra, posvećene pitanjima članstva zemalja Zapadnog Balkana u NATO–u.

Performans

Petak - 20 Jul,2018 - 03:03:05

Aktivisti za zaštitu životinja međunarodne organizacije PETA i crnogorske Korina Animals organizovali su u Podgorici performans protiv industrije krzna. Upozorili su da je Crna Gora jedina bivša jugoslovenska zemlja koja nema zakonsku zabranu uzgoja krznaša i pozvali državu da to što prije reguliše  

Konferencija

Četvrtak - 19 Jul,2018 - 01:31:13

U Crnoj Gori obnovljivi izvori energije pretvoreni su u obnovljive izvore profita  pojedinaca koji su povezani sa vlašću, a građani plaćaju cijenu njihovog bogaćenja kroz račune za struju, ocijenjeno je na regionalnoj konferenciji o malim hidroelektranama – evropski standardi i praksa u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, koju je organizovao MANS.

Zbori nakon izbora

Četvrtak - 19 Jul,2018 - 01:30:23

Društveni centar ugostio je odbornika SDP-a u Skupštini Prijestonice Cetinje Nikolu Đuraškovića, a u okviru programa Zbori nakon izbora. Cilj programa, koji realizuje NVO Aktivna zona sa Cetinja je da se građani, kroz razgovor sa predstavnicima partija koje djeluju u lokalnom parlamentu, osvrnu na djelovanje i rad partija na rješavanju gradskih problema nakon lokalnih izbora 2017. godine.

Radionica

Četvrtak - 19 Jul,2018 - 01:29:39

Savez udruženja paraplegičara Crne Gore organizovao je trening „ Status i finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom “, na kome je bilo riječi o pravnim okvirima i stanju u praksi, kao i predstavljanju zakonskih rješenja u zemljama regiona i članicama Evropske unije. Taj događaj je jedna od aktivnosti regionalnog projekta „ Balkanska nezavisna mreža u oblasti invalidnosti “ (BIDF MREŽA), koji finansira Evropska unija.

Radionica

Četvrtak - 19 Jul,2018 - 01:28:58

U Razvojnom centru Udruženja Roditelji u Podgorici održana radionica Jezičko razgibavanje, na kojoj su djeca naučila korisne vještine komunikacija. Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina, a u okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost).

Akcija

Četvrtak - 19 Jul,2018 - 01:27:55

Volonteri Društva mladih ekologa Nikšića (DMEN)  su učestvovali u akciji spasavanja ribe na Slanom jezeru koju je organizovao Sportsko ribolovni klub „ Nikšić “ (SRK NK).  SRK „ Nikšić “, ulaže značajne napore da unaprijedi održivost ribljeg fonda, ne samo u ovom jezeru, nego i u drugim vodama Nikšića sa kojima gazduje.  

Memorandum o saradnji

Srijeda - 18 Jul,2018 - 11:47:35

Predstavnici Vlade, osam crnogorskih opština i Savjeta Evrope potpisali su Memorandum o saradnji u okviru programa ROMACTED, čiji je cilj, da se poboljša položaj Roma i Egipćana na lokalnom nivou. Regionalni program ROMACTED: Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou, u okviru kojeg je održana istoimena konferencija, implementiraju Savjet Evrope i Evropska unija (EU), a za partnersku organizaciju u sprovođenju projekta za Crnu Goru izabrana je romska organizacija NVO Mladi Romi.      

VLADA DA OMOGUĆI KOFINANSIRANJE PROJEKATA EU

Srijeda - 18 Jul,2018 - 11:42:57

Koalicija Saradnjom do cilja poziva Ministarstvo finansija i Vladu Crne Gore da hitno izvrše svoje zakonske obaveze i donesu Uredbu o kofinansiranju projekata EU za domaće nevladine organizacije.

Pages