NVO EXPO 2017

Ponedeljak - 25 Septembar,2017 - 03:17:00

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje treći po redu NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Dan osoba sa Daunovim sindromom

Četvrtak - 22 Mart,2018 - 11:45:23

Osobe sa Daunovim sindromom nisu teret, već ravnopravni članovi društva, kojima je neophodno omogućiti servise podrške i uslove za obrazovanje i zaposlenje, kako bi mogli aktivno doprinijeti zajednici, poručeno je  iz Udruženja mladih sa hendikepom UMHCG  povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba sa Daun sindromom, u okviru ovogodišnje kampanje “ Čime ja doprinosim svojoj zajednici? ”

Romski marš

Četvrtak - 22 Mart,2018 - 11:44:23

U okviru kampanje „ I prava Roma su ljudska prava ” a povodom mjesec dana Romskog ženskog aktivizma, Centar za romske inicijative i Crnogorski ženski lobi organizovali su  u Podgorici marš čiji je cilj ukazivanje javnosti na posledice dječjih ugovorenih brakova.

Radionica

Četvrtak - 22 Mart,2018 - 11:43:23

  Udruženje roditelja „ Oaza “ iz Bijelog Polja obilježilo je Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom radionicom sa defektologom i zajedničkim izlaskom u grad. Simbol ovog dana su šarene ili rasparene čarape, jer se tvrdi da ih osobe sa Daunovim sindromom ne mogu upariti.    

Okrugli sto

Srijeda - 21 Mart,2018 - 11:50:09

U Crnoj Gori je potrebno razviti jasne i specifične procedure kada je riječ o pružanju podrške mladima koji napuštaju sistem socijalnog staranja, a nevladine organizacije trebalo bi da imaju kontinuiranu podršku institucija u procesu kreiranja i implementacije socijalnih usluga.To je ocijenjeno na okruglom stolu  „ Standardi u radu sa djecom i mladima koji napuštaju institucionalni smještaj “, koji je organizovala NVO Juventas u okviru regionalnog projekta „ Osnaživanje mladih u riziku od socijalne isključenosti. “

Polaganje vijenca

Srijeda - 21 Mart,2018 - 11:48:59

Delegacija UBNOR – a i antifašista Kolašin  položila je cvijeće na spomenik na Crkvinama koji je podignut u znak sjećanja na poginule borce Lovćenskog i Komskog odreda, kao i narodne heroje Buda Tomovića i Buda Sekulića.  

Izvještaj

Ponedeljak - 19 Mart,2018 - 03:24:12

MANS je objavio Četvrti izvještaj o sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23 i pratećih dokumenata koji  pokazuje da je u prethodne četiri godine sprovedena samo polovina planiranih reformi u oblasti vladavine prava. Prikupljeni podaci pokazuju da je u prethodne četiri godine sprovedena samo polovina predviđenih reformi, trećina je djelimično realizovana, a svaka osma planirana mjera nije sprovedena ili nema informacija o sprovođenju.

Platforma za rode

Ponedeljak - 19 Mart,2018 - 03:23:19

  Udruženje građana “ Beranda ” postavilo je  dvije nove platforme za buduća gnijezda bijelih roda u Polimskoj ulici u Beranama. Treća platforma biće montirana naknadno čim joj bude određena najpovoljnija lokacija.  

Trka beba

Ponedeljak - 19 Mart,2018 - 03:22:24

Trkom beba i takmičenjem u prenosu loptica sa jednog mjesta na drugo  počela manifestacija „ Bebi fest ” koje su organizovali Udruženje „ Pčelica ” i Mol of Montenegro. Porodično druženje su uljepšale i edukativne radionice nutricionista o zdravoj ishrani, folklor, pripreme za mame i tate o prvim danima njege bebe, briga o prvom zubiću.  

Okrugli sto

Ponedeljak - 19 Mart,2018 - 03:21:27

Sve dalje procedure odobravanja projekata, dodjele ekoloških saglasnosti i energetskih dozvola za male hidroelektrane (mHE) treba bez odlaganja obustaviti i uraditi reviziju svih do sada odobrenih koncesija i dozvola. To je zatraženo iz Koalicije 27 na okruglom stolu “ Održivost hidropotencijala i prirodnih vrijednosti Crne Gore sa osvrtom na planove izgradnje malih hidroelektrana na rijeci Bukovici i realizovane projekte “.

Pages