NVO EXPO 2017

Ponedeljak - 25 Septembar,2017 - 03:17:00

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje treći po redu NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Predstavljanje projekta

Petak - 18 Januar,2019 - 02:08:39

Nevladina organizacija Mladi Romi će početkom februara raspisati poziv za mentore, a potom i za srednjoškolce romske i egipćanske populacije, za dodjelu 50 stipendija za drugo polugodište ove školske godine. Ukupan budžet projekta iznosi 31.800, dok je za dodjelju stipendija predviđeno 15.000 eura, saopšteno je tokom predstavljanja projekta “ Povećanje pristupa i učešća romskih učenika u srednjem obrazovanju i prelasku na tržište rada ”.

Realizovan projekat

Petak - 18 Januar,2019 - 02:07:34

NVO za pomoć i podršku socijalno ugroženim kategorijama Svjetlost u partnerstvu sa Omladinskim klubom Mojkovac, realizovalo je projekat “ Pomoć mladima u zapošljavanju ”. Projektom je bilo obuhvaćeno 20 mladih od 18 do 25 godina, koji su sa izuzetnim zanimanjem učestvovali u projektu I sada su spremniji da traže posao jer znaju I stanje na tržištu rada.  

Takmičenje

Četvrtak - 17 Januar,2019 - 03:15:56

Na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) održava se takmičenje „ Poslovni izazov “ čiji je organizator NVO Studentski biznis centar (SBC) koja funkcioniše pod okriljem UDG. Takmičenje okuplja 150 najboljih maturanata iz svih krajeva Crne Gore i sastoji se iz rješavanja zadatog problema, izrade biznis planova i prezentovanja pred stručnim žirijem.

Tradicionalni koncert

Četvrtak - 17 Januar,2019 - 03:14:40

Tradicionalni novogodišnji koncert izvornog pjevanja, običaja i igara pjevačkog društva „ Grbalj “održan je u Velikoj sali Kulturnog centra „ Nikola Đurković " u Kotoru. U prepunoj sali nastupilo je pjevačko društvo „ Grbalj “ sa svojim podmlatkom, Srpsko kulturno umjetničko društvo „Sveti Đorđe" Goražde, "Teatar 303" Kotor, folklor „Sveti Jovan Vladimir" Bar, guslari, diplari i solo pjevači, a među njima gost Dule Rajković.

Humanitarna akcija

Srijeda - 16 Januar,2019 - 01:46:37

Doniranjem posteljine ginekološkom odjeljenju Opšte bolnice Kotor, kao i posteljine i escajga Specijalnoj bolnici „ Vaso Ćuković “ u Risnu, kojoj je takođe pružena pomoć u opremanju jednog apartmana na neurološkom odeljenju, NVO „ Šjore od mota “ nastavila je svoju humanu misiju u 2019. godini. Ovu akciju su pomogli građani Kotora, „ Bokeški gušti “, Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru i TO Kotor.

Održano drugo kolo mini lige

Srijeda - 16 Januar,2019 - 01:45:15

U organizaciji NVO “ Orjen Outdoor ” i AK “ Niskogorci ”, a uz podršku kompanije “ LAZURE Marina & Hotel ”, održano je drugo kolo “ LAZURE novske sky MINI trail lige ”. Kao noćni vertikal, održana je trka na stazi Spile, između Poda i Žlijeba. Staza je bila dugačka 1,3 km / 400 D+ (metara ukupnog uspona).  

Konsultacije

Uto - 15 Januar,2019 - 01:20:56

Nevladina organizacija Lovćen organizovala je  u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Sekretarijatom za kulturu sport i mlade javne konsultacije u pripremnoj fazi izrade novog Lokalnog plana akcije za mlade (LPAM). Konsultacije su jedna od glavnih od aktivnosti projekta “ Strateško planiranje po mjeri mladih ” koji realizuje NVO Lovćen, a koji je podržan kroz projekat „ Moja zajednica-Snažna zajednica “ koji realizuje Centar za razvoj nevladinih organizacija - CRNVO a finansira ga Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Škola ljudskih prava OSI

Uto - 15 Januar,2019 - 01:19:45

U okviru projekta Učestvovanje s odlučivanjem („Participation with decisions - PWDs“), koji relizuje Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, održana je prva Školja ljudskih prava OSI. Učesnici, uglavnom mladi ljudi, kroz slučajeve u praksi ukazivali su na položaj u kom se nalaze osobe sa invaliditetom i iskazali odlučnost i spremnost da se založe za poboljšanje njihovog položaja.

Predavanje

Uto - 15 Januar,2019 - 01:18:43

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) obišli su učenike koji se odmaraju za vrijeme zimskog raspusta u prvoj smjeni od dvije predviđene u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorica na Veruši. Tradicionalno, predstavnici CDPR-a u januaru sa njima razgovaraju o problemima koje donosi pušenje, koje kasnije, nažalost, prelazi u zavisnost i time postaje jedna od teže izlječivih bolesti zavisnosti.

Pages