NVO EXPO 2017

Ponedeljak - 25 Septembar,2017 - 03:17:00

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje treći po redu NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Okrugli sto

Petak - 18 Maj,2018 - 12:34:21

Žrtve ranih i ugovorenih dječijih brakova i trgovine ljudima nisu upoznate sa svojim pravima, a jedan od najvažnijih mehanizama za prevenciju tog problema je saradnja institucija, ocijenjeno je na okruglom stolu Crnogorskog ženskog lobija (CŽL). Okrugli sto „ Prezentacija studija slučaja ranih dječijih brakova “ je realizovan u okviru regionalnog programa Agencije Ujedinjenih Nacija za prava žena i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) „ Okončavanje nasilja nad ženama i implementiranje normi i promjena stavova “.

Memorandum o saradnji

Petak - 18 Maj,2018 - 12:32:29

Predstavnici Glavnog  grada Podgorica i NVO Centar za afirmaciju i razvoj(CARM) potpisali su Memorandum o saradnji na projektu „ Kocka je (od)bačena “. Jedan od problema današnje omladine je kockanje, NVO CARM je uradila anketu koja je obuhvatila omladinu pet srednjih škola u Podgorici i rezultati su pokazali da 70% od anketiranih je nekada igralo igre na sreću, a 22% to čini svakodnevno.

Javna tribina

Petak - 18 Maj,2018 - 12:29:55

Javna tribina na temu “ Legalizacija bespravno sagrađenih objekata ” održana je  u velikoj sali Opštine Herceg Novi. Tribina je organizovana na inicijativu Asocijacije za demokratski prosperitet – Zid, u okviru projekta “ Jačanje prava pristupa građanima pogođenim spornim politikama stanovanja i socijalno neosjetljiva privatizacija ”.  

Javna tribina

Četvrtak - 17 Maj,2018 - 12:38:10

Biciklo.me, nevladina organizacija iz Podgorice, organizovala je  javnu tribinu pod nazivom “ Bolji saobraćaj – bolji grad! “, sa ciljem da od predstavnika odborničkih lista koje će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima saznaju više o idejama i planovima za buduću saobraćajnu politiku na nivou Podgorice. Na tribini su predstavljeni i rezultati istraživanja o saobraćaju , koje je Biciklo.me sproveo u okviru projekta “ Bolji saobraćaj – bolji grad “.

Premijera filma i izložba

Četvrtak - 17 Maj,2018 - 12:37:22

Kratki dokumentarni film Nila Dajmonda “ Life has no replay ” (“Život nema reprizu”),  prikazan je  u sali Nikšićkog pozorišta. Premijeru filma  je organizovala  Fondacija Marija Kotri  i pozorište, kao i izložbu radova ostvarenih kroz radionice koje je organizovala fondacija.

Radionica

Četvrtak - 17 Maj,2018 - 12:36:17

Nevladina organizacija Novi poredak organizovala je treću radionicu za maturante gimnazije  “ Miloje Dobrašinović ” u Bijelom Polju, koji su slušali o problemima sa kojima se suočava romska populacija. Radionica je dio projekta “ Sportom protiv stigme i izolacije ”.    

Radionica

Srijeda - 16 Maj,2018 - 12:12:21

U Gimnaziji  “ 30. septembar ” u Rožajama organizovana je interaktivna radionica na temu “ Socijalno i zeleno preduzetništvo ” . Ova radionica je dio projekta “ Znanjem i saradnjom do UN ciljeva održivog razvoja “ koji se realizuje u saradnji sa NVO Sjeverna Zemlja i JU Gimnazija “ Panto Mališić “ iz Berana.  

Mala škola eko liderstva

Uto - 15 Maj,2018 - 01:07:58

U organizaciji NVO Sjeverna zemlja, u Beranama je održana dvodnevna „ Mala škola eko liderstva “, za 15 mladih iz opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Petnjica i Gusinje. Pravo učešća su imali mladi, od 15 do 29 godina, iz omladinskih klubova i asocijacija, srednjoškolci i studenti, predstavnici NVO, mladi političkih partija, predstavnici relevantnih organa lokalne i državne uprave sa teritorije pomenutih opština.

Posjeta

Uto - 15 Maj,2018 - 01:06:59

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka CDPR, obišli su polumaturante OŠ „ Sutjeska “ u Podgorici, kako bi im ukazali na sve štetnosti konzumiranja duvanskih proizvoda po zdravlje mladih. Najboljim đacima – lučonošama  uručena vrijedna donacija, knjiga.    

Pages