POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU

 

 

U cilju osnaživanja rada postojećih i budućih mreža OCD  i povećanja održivosti i efektivnosti njihovog djelovanja, Resursni centar sprovodi trodnevni program obuke Razvoj funkcionalnih mreža i koalicija organizacija civilnog društva u Crnoj Gori koji će se održati od 15-17. juna 2020. godine.

 

Cilj ovog treninga je da predstavnici/ce mreža OCD steknu znanje o pravilima, procesu i fazama strateškog planiranja, zbog čega će se praktično raditi na izradi nacrta strateških planova mreža. Tako će postojeće mreže  OCD, kao i oni predstavnici OCD koji su u početnoj fazi umrežavanja definisati svoje dalje pravce razvoja, konkretne oblasti djelovanja, i precizne korake u budućem radu.

Do kraja obuke polaznici će:

  • Uraditi analizu okruženja za djelovanje mreže
  • Uraditi analizu kapaciteta mreže
  • Osmisliti ključne ciljeve i aktivnosti mreže za naredne dvije godine
  • Izraditi nacrt operativnog plana djelovanja mreže za naredne 2 godine
  • Definisati pravila u procesu donošenja odluka i komunikacije unutar mreže

Za učešće na treningu mogu se prijaviti formalne i neformalne mreže nevladinih organizacija delegiranjem maksimalno 3 predstavnika/ce mreže.

Način prijave:

Da bi obezbijedili učešće na treningu potrebno je da upravljačka struktura mreže pošalje ispunjene prijavne formulare svojih kandidata/kinja na e-mail adresu ivana.smolovic@crnvo.me najkasnije do 11. juna 2020. godine do 14h.

Trening će se održati van Podgorice. CRNVO kao organizator obuke obezbijediće hranu, osvježenje i smještaj za polaznike/ce treninga ukoliko je potreban. Troškovi prevoza biće refundirani u visini voznih karata koje polaznici/e dostave na uvid i u visini troškova goriva obračunatih na sajtu mishelin (neophodno je priložiti račun za gorivo).

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti eletkronskim putem na ivana.smolovic@crnvo.me ili pozivom na telefon (+382) 20 219 120, 219 121

Ovaj trening jedna je od aktivnosti projekta Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori koji sprovodi Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) uz podršku partnera: NVO Bonum iz Pljevalja, NVO Nada iz Herceg Novog, Novi horizont iz Ulcinja i Bjelopoljskog demokratskog centra. društva. Ovaj projekat finansira Evropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave.