Poziv za učešće na konsultacijama

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da učestvujete na Konsultacijama “Finansiranje NVO iz lokalnog budzeta” koje organizujemo u ponedeljak, 28. oktobra 2019. godine, sa početkom u 11:00. Konsultacije će se održati u sali Skupštine Opštine Bijelo Polje.

Poziv je otvoren za nevladine organizacije čije sjedište je u: Bijelom Polju, Beranama i Mojkovcu.

Konsultacije  će biti prilika da svi zainteresovani akteri procesa finansiranja projekata i programa NVO iz lokalnog budžeta razmotre dosadašnju primjenu zakonskih rješenja.  Cilj konsultacija je da se, na osnovu argumenata, egzaktnih nalaza o dosadašnjoj primjeni zakona, evidentiraju dobre strane i nedostaci sadašnjeg sistema finansiranja, te obezbijede konkretni prijedlozi za unaprijeđenje, gdje je potrebno a u cilju unapređenja saradnje lokalne samouprave i nevladinih organizacija te povećanja efikasnosti predviđenih mehanizama.

Molimo vas da  prisustvo 1 predstavnika/ce vaše organizacije potvrdite najkasnije do četvrtka, 24. oktobra, do 16h,  elektronskim putem na adresu: ivana.smolovic@crnvo.me   ili pozivom na telefon +382 20 219 120.

Centar za razvoj nevladinih organizacija će kao organizator događaja refundirati putne troškove u skladu sa priloženim voznim kartama i troškove goriva izračunatim na sajtu Mishelin.

Konsultacije su jedna od aktivnosti projekta Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori  koji Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) sprovodi u partnerstvu sa NVO Bonum iz Pljevalja, NVO Nada iz Herceg Novog, Novi horizont iz Ulcinja i Bjelopoljskog demokratskog centra. Projekat finansira Evropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

S poštovanjem,

Tim Resursnog centra