Raspisan konkurs za projekte u okviru NATO dobrotvornog bazara

Ministarstvo vanjskih poslova informiše da je, u okviru priprema za ovogodišnji NATO bazar, raspisan konkurs za projekte koji će biti finasirani prikupljenim sredstvima.
U sjedištu NATO-a se sredinom novembra svake godine održava dobrotvorni bazar (NATO Charity Bazaar-NCB) na kom zemlje-članice i zemlje partneri prodaju nacionalne proizvode. Ostvareni prihodi se koriste u dobrotvorne svrhe i uplaćuju na račun NATO dobrotvornog bazara (NCB-NATO Charity Bazaar).

 

Od prikupljenih sredstava, 35% se dodjeljuju belgijskim dobrotvornim organizacijama, dok se preostalih 65% dodjeljuje nevladinim organizacijama koje dolaze iz država-članica i partnerskih država.

NCB razmatra isključivo projekte koje predlažu neprofitne NVO koje su najmanje godinu dana zvanično registrovane u članicama i partnerskim državama, a čiji godišnji prihod ne prelazi 25 0000 eura.

Kroz ovu dobrotvornu organizaciju, finansiraju se manji projekti koji se mogu realizovati u toku donatorske godine, a koji imaju širi značaj i dugotrajni efekat u lokalnoj zajednici.

Detalji konkursa i svi neophodni dokumenti i detalji za prijavu mogu se naći na sajtu   https://www.natocharitybazaar.org/?p=3134

Rok za prijavu na konkurs je 1.maj 2018.godine.