JAVNI KONKURS

Objavljen poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Fonda za Zapadni Balkan

U okviru Fonda za Zapadni Balkan (WBF) objavljen je treći regionalni poziv za dostavljanje prijedloga projekata koji je usmjeren na promociji regionalne saradnje i jačanju odnosa između ugovornih strana WBF uz njegovanje zajedničkih vrijednosti između građana, civilnog društva i neprofitnih organizacija, kao i na bolju povezanost unutar regiona i unapređenja integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Prioritetne oblasti koje će biti podržane ovim pozivom su:

            1. Saradnja u oblasti kulture;

            2. Obrazovanje i razmjena u oblasti nauke; 

            3. Održivi razvoj

Ukupan budžet poziva iznosi 250.000 eura, dok maksimalni iznos po projektu iznosi 12.000 eura, od čega kontribucija WBF ne može preći 80% ukupnih troškova za datu projektu aktivnost.

Poziv je otvoren za pravne subjekte, neprofitne organizacije, NVO, poslovna udruženja (poljoprivredna udruženja, privredne komore, turističke organizacije), prosvjetne institucije (univerziteti, fakulteti, škole, institute, istraživački centri, akademije nauka), institucije lokalne uprave, kao i institucije u oblasti kulture i sporta (muzeji, umjetničke galerije, pozorišta, biblioteke, udruženja kulturnih ustanova, sportska udruženja).

U cilju detaljnijeg upoznavanja sa uslovima objavljenog poziva kao i načina za apliciranje, biće organizovan info dan koji će se održati u ponedeljak, 11. novembra u multimedijalnoj sali KIC “Budo Tomović” u Podgorici, sa početkom u 17:00 časova.

Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 10. decembar 2019. godine do 17:00 časova.

Više informacija o pozivu možete pronaći na internet stranici WBF: http://westernbalkansfund.org/wbf-3nd-call/