Dječija nedjelja

Pozivamo Vas da sa nama obiljezite 5.jubilarnu djeciju nedjelju u Crnoj Gori koja ce se odrzati od 2-6.oktobra

Svake godine naše Udruženje obilježava dječiju nedjelju prigodnim programom i aktivnostima prve sedmice oktobra mjeseca. Svake godine tema dječije nedjelje je različita i odnosi se na "žarišne" probleme u društvu a koji se odnose na djecu, mlade i porodice u cjelini, a samim  tim i na društvo. Ovogodišnja tema su dječija prava o kojima se govori veoma često,ali i dječije obaveze koje su na neki način zanemarene u odnosu na prava, bar kada je riječ o javnim prezentacijama. Prva aktivnost u okviru djecije nedjelje je "Pricaonica u svijetu bajki", u ponedjeljak, drugog oktobra,  na kojoj ce pravnica naseg Udruzenja, Sandra Vujosevic, razgovarati sa djecom o njihovim pravima ali i svakodnevnim obavezama, nakon cega ce Crveni krst Podgorice edukovati djecu o tome kako da pomognu drugovima u situacijama povreda i drugih medicinskih stanja, onoliko koliko to djeca mogu uciniti. Radionica ce se odrzati na II spratu shoping centra Mall of Montenegro od 18h i besplatna je za djecu od 4-14 godina. 

Drugi dan djecije nedjelje, 3.oktobar, rezervisan je za tradioconalnu sadnju drveta prijateljstva na brdu Gorica, u 10h, na platou kod spomenika. Ovoj aktivnosti, pored clanova Udruzenja Pcelica, pridruzice se malisani iz JPU"Djina Vrbica"-VJ "Mali princ", PPU "Kucica" i PPU "Petar Pan".

4.oktobar, rezervisan je za obavezu djece da brinu o svojoj okolini i sredini u kojoj borave, te ce se organizovati ekoloska akcija ciscenja dvorista JPU " Djina Vrbica" u 10h.

Peti dan organizovace se saobracajni cas u OS "Medjurjecje" koji je ujedno i aktivnost koju realizujemo u okviru projekta "Neko misli na vas".

Djeciju nedjelju zavrsicemo predavanjem o zdravlju i prevenciji bolesti zavisnosti, s posebnim akcentom na narkomaniju koju realizujemo u saradnji sa NVO Korak, u JUSSS "Ivan Uskokovic".

 

Pozivamo svu djecu da se ukljuce u djeciju nedjelju pokazu da koliko poznaju svoja prava i obaveze i koliko ih postuju i da brojnim i raznovrsnim aktivnostima proslavimo zajednicki djeciju nedjelju.

 

DjEČIJA NEDjELjA

        2.-6.oktobar 2017

2.10. - Pričaonica (Mall of Montenegro, 18h)

3.10. - Drvo prijateljstva (Brdo Gorica, 10h)

4.10. - Eko akcija (JPU “Đina Vrbica”, 10h)

5.10. - Saobraćajni čas (OŠ “Međurječje)

6.10. - Stop droga (NVO Korak)

 

 

Kontakt informacije na 069/407834.