Međunarodni podgorički Sajam knjiga i obrazovanja

POZIVNO PISMO SVIM NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA U CRNOJ GOR

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da će se  dvanaesti Međunarodni podgorički Sajam knjiga održati u periodu od 02. do 09. maja 2017. godine. Sajam će okupiti sve veće izdavače iz Crne Gore, zemalja regiona, kao i izdavačke kuće iz desetak evropskih zemalja. Koncepcija Dvanaestog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga polazi od činjenice da Sajam knjiga treba da bude pozornica autentičnog susreta pisaca i čitalaca, i ove godine će takva koncepcija doći do punog izražaja s obzirom na već najavljena gostovanja više prestižnih svjetskih imena iz oblasti književnosti, a takve događaje prati velika medijska pažnja i interesovanje kulturne javnosti, i javnosti uopšte.

Ono što posebno ističemo kao novinu na ovogodišnjem Sajmu je i segment koji će biti posvećen obrazovanju,  u okviru kog će se  predstaviti sve renomirane obrazovne ustanove Crne Gore, kao i sve organizacije koje svojim radom doprinose edukaciji naše sve ukupne populacije u različitim oblastima. Time ova manifestacija značajno proširuje svoj obim i dodatno dobija na značaju u kulturnoj i obrazovnoj sferi javnog djelovanja naše zemlje. Stoga, očekujemo da će dvanaesti Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja ove godine posjetiti više od 30 000 ljubitelja knjige.

 

Pokrovitelji ove kulturne manifestacije su Vlada Republike Crne Gore, Ministarstvo kulture, Ministarstvo nauke, Ministarstvo prosvjete, ali i privredni subjekti koji će podržati projekat Sajma knjiga i obrazovanja, uviđajući njegovu važnost za kulturu Crne Gore.

 

Ovogodišnji Sajam ima za cilj da okupi i i NVO sektor kao izlagače sa svojim štandovima, kako bi promovisali svoje izdavaštvo na manifestaciji i time doprinijeli kulturi i obrazovanju kao bitnom segmentu sistema. 

Nadamo se da ćete i Vi, pored mnogobrojnih obrazovnih ustanova koje će predstaviti svoj program i publikacije, prepoznati važnost učešća, bilo samim izlaganjem na štandu, ili u okviru sajamskih programa i radionica predstavljajući sve ono o čemu je Vaša nevladina organizacija prepoznata u Crnoj Gori.

 

Očekujemo Vaš odgovor, u nadi da će Vaš štand ubuduće biti tradicionalni dio ponude Sajma. Ukoliko ste zainteresovani, dostavljamoVam i prijavu za izlaganje. Takođe, predlažemo da, ukoliko Vam se učini predlog interesantnim, budete slobodni da me kontaktirate, kako bismo se dogovorili o svim mogućim vidovima saradnje.