POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) organizuje trening na temu Pisanje projekata - crowdfunding.

Cilj ovog treninga je  da 12 predstavnika/ca manje  razvijenih organizacija civilnog društva steknu znanje  o pravilima, procesu i fazama i samoj izradi projektnog prijedloga, kroz teorijski i praktični rad. Dodatno, obuka pokriva i uspostavljanje osnovnih znanja o crowdfunding-u. Crowdfunding je alternativni način osiguranja kapitala koji se sastoji u javnom predstavljanju različitih vrsta projekata, najčešće u početnoj fazi razvoja, u koje građani ulažu novac

Za pohađanje treninga Pisanje projekata – crowdfunding mogu se prijaviti manje razvijene organizacije civilnog društva čiji budžet za prethodnu godinu nije iznosio više od 10 000.00 eur, delegiranjem 2 predstavnika/ce koji/e su aktivno uključeni/e u rad organizacije.

Trening će se održati u periodu 04-06. april 2019. godine. O mjestu održavanja treninga obavijestićemo izabrane kandidate/kandidatkinje.

Predstavnici/e koji/e žele da se prijave za pohađanje treninga treba da ispune prijavni formular i pošalju ga na e-mail adresu  ivana.smolovic@crnvo.menajkasnije do četvrtka 28. marta 2019. godine do 16h.

CRNVO kao organizator obuke obezbijediće smještaj, hranu i osvježenje za polaznike/ce treninga. Troškovi prevoza biće refundirani.

Katalog kao i obuke koje sadrži predstavljaju aktivnosti Resursnog centra za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori koji predstavlja zajednički projekat Centra za razvoj nevladinih organizacija ( CRNVO) i naših partnera: NVO Bonum iz Pljevalja, NVO Nada iz Herceg Novog, Novi horizont iz Ulcinja i Bjelopoljskog demokratskog centra. Opšti cilj Resursnog centra je osnažene organizacije civilnog društva koje aktivno doprinose razvoju participativne demokratije u Crnoj Gori. Dok je specifčni cilj RC-a poboljšati kapacitete organizacija civilnog društva kako bi bili efkasni, odgovorni i nezavisni akteri i doprinijeti kreiranju okruženja koje pogoduje razvoj civilnog društva. Ovaj projekat finansira Evropska unija.

Više informacija o obukama koje planiramo za 2019. godinu možete pročitati u Katalogu na linku http://www.crnvo.me/sites/crnvo/files/article_files/rc_katalog_obuka_1.pdf

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti eletkronskim putem na ivana.smolovic@crnvo.me ili pozivom na telefon (+382) 20 219 120, 219 121